Friday, 3 August 2012

harga

entri ini xada kena mengena dengan harga diri.. =P
just nak share tentang harga barang2 skrg..harga buah-buahan..tadi ayah saya ada beli buah dukong..dan buah cempedak untuk berbka..dukong neh buah dia lebeh kurang langsat jugak..tp kulit dia sedikit tebal dan xbergetah..tengah makan tetiba ayah bersuara pasal harga buah-buahan tu..cempedak RM3.00..separuh rasanya..xpasti berat berapa..dukong plak 2kilo RM5.00..

korang panggil neh dukong jugak ke?

kata ayah harga buah-buah kayu (xthu kenapa ayah sebut buah-buah kayu) neh mmg murah tp kesian dekat orang yang jual..untung xbanyak mana..hurm..betul jugak..peniaga buah-buahan neh bukan datang dari golongan yang senang2..hasil lak xmenentu..kekadang ada..kekadang x..tapi bila naikkan harga..mesti kita merungut..semua tu peniaga kena la hadap..

tempat korang harga buah-buahan kampung neh cena?harga lebeh kurang jugak ke..ke..korang xnah beli..hihi

nota: lepas dengar sal baskin robbins nak bg ice cream free kalo team malaysia dpt gold olimpic..sokongan tok team malaysia tetiba bertambah..semakin ramai yg harap datuk lee chong wei jadik juara..haha kerana ice cream...apa2pon semoga ada team malaysia yang dpt pingat..


update:
lee chong wei dah melangkah ke final.. ^_^

8 comments:

  1. yes..yes..wa pun tgh tunggu nak makan ais krim free :) hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..yes! arap mng la nanti.. ^_^

      Delete
  2. minta2 malaysia menang ley makan baskin robins hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..lps neh leh serbu baskin robin ramai2.. =)

      Delete
  3. Replies
    1. ha'ah..sedeh.. =( tapi dia dah cuba yang Terbaik! ^_^

      Delete
  4. ida panggil dokong jugak ! tapi xtaw nak bezakan duku dokong n lansat , same je.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2lah..kalo tgk luar lebeh kurang ja kan?tp saya suka dukong lagik.. ^_^

      Delete